HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřka udeřila i v krajském městě a jeho okolí.

(24.7.2015) V průběhu necelých tří hodin zasahovaly jednotky hasičů na místech více jak třiceti událostí.  

Bouřka provázená silným větrem a intenzivním deštěm se přesunula ze Vsetínska, a po devatenácté hodině udeřila i na krajské město a jeho okolí.
 
Okolo půl osmé večer vyrazily první jednotky hasičů k odstranění popadených stromů u obcí Březnice a Bohuslavice u Zlína. Současně byly hlášeny i první události z centra krajského města a části Příluky. V rychlém sledu následovaly žádosti o vyslání jednotek k čerpání vody ze zatopených objektů v Jaroslavicích a Kudlově. V minutových intervalech přijímali operátoři tísňových linek krajských hasičů další oznámení o pádech stromů na komunikace, veřejná prostranství a zaparkovaná vozidla.
 
Největší škody napáchala bouřka v městské části Zlín – Malenovice. Profesionální a dobrovolní hasiči likvidovali popadané stromy především na ulicích Mlýnská, 3. května, Tyršova a Svobody. Na několika objektech došlo i k poškození střešních krytin. Poškozeno bylo také několik zaparkovaných osobních vozidel.
 
Asi největší komplikace způsobil pád vzrostlého stromu na ulici Bartošova poblíž centra Zlína. Mohutný strom se vyvrátil na komunikaci a zasáhl také blízký objekt vícepodlažního domu, na kterém poškodil fasádu, okenní výplně a výkladní skříně.
 
Další jednotlivé události byly řešeny i mimo krajské město. U obce Kvasice na Kroměřížsku došlo k pádu stromu na osobní vozidlo, ve kterém cestovala čtyřčlenná rodina s dětmi. Řidička vozidla utrpěla menší zranění, děti vyvázly z události bez zranění. U obce Míškovice došlo k pádu drátů elektrického vedení s následným požárem travního porostu. Ve spolupráci s energetiky i tuto událost hasiči rychle zlikvidovali.
 
Před desátou hodinou noční se situace zklidnila a nasazené jednotky postupně dokončovaly likvidaci posledních hlášených událostí. Podle prvotních vyhodnocení bylo evidováno více jak třicet událostí. U některých jednotlivých událostí, ale jednotky provedly i více dílčích zásahů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem