HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bourající kamiony zablokovaly dálnici

Úterý, 10. září 2019 - Dnes dopoledne jsme vyjížděli k nehodám kamionů na dálnici D2. Následky se odstraňovaly až do odpoledních hodin. Tři lidé se zranili. 

Krátce před 9. hodinou jsme vyslali jednotky na dálnici D2. U sjezdu na Blučinu ve směru od Bratislavy na Brno havarovaly dva kamiony. Jeden řidič se zranil a ze zdevastované kabiny jsme jej vyprošťovali přibližně tři čtvrtě hodiny.  Záchranné službě jsme následně pomohli s transportem pacienta do vrtulníku. Dálnice byla v místě neprůjezdná a jednotky musely řešit únik většího množství provozních náplní. Ve 12.20 hodin jsme místo nehody předali specializované firmě k úklidu a odstranění kamionů.

Souběžně jsme však museli vyslat jednotky k další nehodě. Stala se krátce po 11. hodině opět na dálnici D2 směrem na Brno, tentokrát u Velkých Pavlovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že havarovalo 6 kamionů a vysypaný náklad zablokoval dálnici. Nikdo nemusel být z kabin vyprošťován. Nicméně v péči záchranné služby skončili dva řidiči. Hasiči zajistili místo proti požáru a postarali se o unikající provozní náplně. Kolem půl druhé z místa odjeli. Následky bude odstraňovat specializovaná firma.

Fotografie:

2019-09-10 DN 6 NA na D2, Velké Pavlovice

2019-09-10 DN 2 NA na D2, Blučina

vytisknout  e-mailem