HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Borci z HZS Pardubického kraje bodovali v soutěži TFA

V areálu stanice HZS Královéhradeckého kraje ve Velkém Poříčí na Náchodsku se v těchto dnech uskutečnila soutěž o nejtvrdšího hasiče mezi profesionály i dobrovolníky. O titul přeborníka HZS ČR v disciplínách TFA se utkalo celkem 31 hasičů. Do soutěže se přihlásilo i 5 nejtvrdších žen.

Trať postavená pro jednotlivce byla rozdělena do čtyř úseků, přičemž limit na splnění byl 4 minuty. Do celkového hodnocení se časy ze všech čtyř úseků sčítaly. Závodní trať procházela částečně i výcvikovým polygonem pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou, který v areálu stanice Velké Poříčí sídlí. Soutěžící nastupovali na start v třívrstvém zásahovém oděvu včetně odnímatelných vrstev, zásahové přilbě, rukavicích, obuvi a s dýchacím přístrojem bez masky.

Popis soutěžních úseků:

Úsek číslo 1 – Běh s požárními hadicemi a sbalení dvou hadic B (roztažení hadicového vedení na určenou vzdálenost, sbalení a uložení dvou hadic do boxu).

Úsek číslo 2 – Kaiser box, figurína a bariéra (přemístění závaží v kaiserboxu pomocí palice, přemístění figuríny a přelezení 3m bariéry s lanem).

Úsek číslo 3 – Vynesení kanystrů, vytažení závaží a snesení kanystrů (vynesení kanystrů 2x15 kg do 2. NP, vytažení dvou hadic B na laně a snesení kanystrů).

Úsek číslo 4 – Výběh po schodišti (výběh po schodišti výcvikového polygonu).

Co je ale nejdůležitější, bodovali i borci z HZS Pardubického kraje. Třetí místo v kategorii 18–34 let obsadil nadějný mladý hasič ze Svitav Zdeněk Král (čas 3:44,29). Nejtvrdší hasič Pardubického kraje Marek Víšek v kategorii 35-44 let přivezl na pardubickou stanici zlatou medaili (čas 3:46,28). Další borci z našeho kraje, Jakub Sochor a Pavel Kadlec (oba ze stanice Hlinsko) sice neobsadili přední místa, ale vedli si velmi dobře. Na soutěž se připravovali v této těžké covidové době.

A tyto naše borce, a ještě další, budete moci spatřit už brzy také v Pardubicích. Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje je totiž nově součástí Sportovního parku Pardubice, který se uskuteční již v srpnu 2021. A protože se jedná o sportovní park, předvedeme vám sporty, kterým se profesionální hasiči věnují, aby byli stále v kondici. Věříme, že k nám zavítáte, protože my už se na vás těšíme.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Zdroj informací ze soutěže: HZS Královéhradeckého kraje, foto Michal Fanta

Odkazy do noveho okna

přebor TFA

přebor TFA 

Detailní náhled

přebor TFA1

přebor TFA1 

Detailní náhled

přebor TFA2

přebor TFA2 

Detailní náhled

přebor TFA3

přebor TFA3 

Detailní náhled

přebor TFA4

přebor TFA4 

Detailní náhled

přebor TFA5

přebor TFA5 

Detailní náhled

přebor TFA6

přebor TFA6 

Detailní náhled

přebor TFA7

přebor TFA7 

Detailní náhled

přebor TFA8

přebor TFA8 

Detailní náhled

přebor TFA9

přebor TFA9 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem