HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bleskový zásah při požáru kůlny v Říčanech

V pátek 9. prosince 2016 krátce před půl dvanáctou přijal operátor tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o požáru kůlny vedle rodinného domu v Říčanech v okrese Praha-východ.  

K místu události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Říčany, místní dobrovolná jednotka a také jednotka SDH z Mukařova. V době příjezdu první jednotky byla kůlna o rozměrech cca 4 x 5 metrů požárem zasažena v plném rozsahu.

Pomocí dopravního vedení s rozdělovačem a dvou útočných C proudů hasiči dostali požár pod kontrolu za necelých pět minut. V další fázi zásahu se jednotky zaměřily na rozebírání konstrukce, vyhledávání skrytých ohnisek a jejich likvidaci. Následně bylo požářiště i přilehlé stavební objekty zkontrolovány termokamerou. Vzhledem k negativnímu výsledku byl zásah přibližně za hodinu od příjezdu na místo ukončen a jednotky se mohly vrátit na své základny.

Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel částkou 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na dvojnásobek. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Událost se obešla bez zranění.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem