HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Berounští hasiči opět využili k likvidaci požáru hasicí hřeb

V noci na pondělí 31. července v 1:38 hodin byl na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v místní části Popovice v Králově Dvoře na Berounsku. 

Krajské operační a informační středisko vyslalo k události profesionální hasiče ze stanice Beroun a jednotky SDH obcí Králův Dvůr, Chyňava a Zdice – celkem se šesti cisternovými vozy a jednou automobilovou plošinou. Před příjezdem první jednotky bylo v domě šest osob (z toho jedno dítě), které stihly objekt včas opustit.

Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy jednopatrového rodinného domu. Hasiči v dýchací technice zahájili hasební zásah za pomoci vysokotlakého proudu z CAS 20 IVECO Magirus, který byl následně doplněn o útočný proud „D“ s hasicím hřebem. Díky efektivnímu zásahu se podařilo požár po hodině lokalizovat. Při zásahu hasiči využívali dvě termovizní kamery k cílenému vyhledávání ohnisek požáru. Následnou likvidaci nahlásil velitel zásahu v 4:15 hodin.

Osvětlení místa bylo zajištěno osvětlovacím balonem. Díky použití hřebu spotřebovali hasiči na likvidaci požáru pouhých 200 litrů vody! Zásah tak splnil podstatu kultury hašení. O efektivní metodě hašení berounských hasičů jsme v červnu informovali zde.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty dosáhly 2,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

ppor. Jiří Košťálek
velitel čety, směna A
stanice Beroun

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem