HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během uplynulých čtyř dní hasiči likvidovali 14 požárů v přírodním prostředí

Hasiči Pardubického kraje likvidovali během uplynulých dní (7. srpna do 10. srpna) celkem 14 požárů v přírodním prostředí.

K doutnající štěpce do Dražkovic vyjížděli pardubičtí profesionální hasiči 7. srpna v 16.06 hodin. Na místě zasahovali také profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Chrudimi a Hostovic-Pardubic. V 16.40 hodin likvidovali hasiči v Lonkově ulici v Pardubicích požár lesa. Na místě zasahovaly celkem dvě jednotky hasičů.

Ve 22.51 hodin zasahovali hasiči ve Džbánově u požáru trávy. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Vysoké Mýto a dobrovolní hasiči z Cerekvice nad Loučnou, Vysokého Mýta, Zámrsku a Džbánova.

Ve středu 8. srpna v 6.49 hodin likvidovali hasiči v obci Rybník požár lesního porostu. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Ústí nad Orlicí a hasiči SŽDC Česká Třebová. Požár strniště ve 13.05 hodin hasili hasiči ve Vidlaté Seči.

Ve čtvrtek 9. srpna v 16.16 hodin byly jednotky požární ochrany přivolány do Ronova nad Doubravou, kde hořel kompost. Na místě zasahovaly dvě jednotky. V Libišanech zasahovali hasiči v 16.30 hodin. Jednalo se o požár trávy od spadlých drátů elektrického vedení. Na místě zasahovali pardubičtí profesionálové a hasiči ze stanice Hradec Králové-Pražská.

V 16.53 hodin likvidovali hasiči v Ronově nad Doubravou požár stráně. Požár likvidovaly jednotky – profesionální ze Seče a dobrovolné z Třemošnice a Prachovic. V 17.54 hodin hasiči ve Svitavách hasili požár trávy.  

V 18.15 hodin byl likvidován v Dašicích požár hrabanky o rozměrech přibližně 20x20 m. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Holic a dobrovolní hasiči z Dašic a Dolní Rovně. Hrabanku, která hořela ve Svítkově, prolévali vodou hasiči ve Svítkově 9. srpna v 18.51 hodin. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – profesionální z Pardubic a dobrovolní z městského obvodu Pardubice I.

V pátek 10. srpna v 01.37 hodin likvidovali hasiči požár trávy v České Třebové. Na místě zasahovali hasiči ze stanice v Ústí nad Orlicí a hasiči SŽDC Česká Třebová.

Ve 4.14 hodin byli hasiči přivoláni k požáru trávy na sídliště Dubina v Pardubicích do ulice Erno Košťála. U požáru skládky v 6.06 hodin v Českých Heřmanicích zasahovali v pátek hasiči ze stanice ve Vysokém Mýtě.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Pardubice

Pardubice 

Detailní náhled

Pardubice1

Pardubice1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem