HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během mrazivého dopoledne vyjeli hasiči ke třinácti dopravním nehodám

Během dopoledne zasahovali hasiči v Královéhradeckém kraji u třinácti dopravních nehod. Na zvýšeném počtu událostí se mohlo podepsat i ranní náledí. Zraněny byly celkem tři osoby, většina nehod se obešla bez zranění. Jen na „Hradubické“ silnici I/37 došlo během dopoledne ke čtyřem událostem. 

Územní odbor Hradec Králové

Opatovice nad Labem – 5:47, 6:14, 6:27

První nehoda se stala v 5:47. Došlo ke střetu pěti osobních automobilů ve směru z Pardubic do Hradce Králové. Při další nehodě v tom samém místě se asi o půl hodiny později (6:14) střetla další tři auta a dodávka. Během nehod nedošlo ke zranění. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorpčním materiálem. Na všech vozidlech provedli protipožární opatření.

V 6:27 pak byla hlášena další dopravní nehoda jednoho osobního vozidla v opačném směru z Hradce Králové do Pardubic. Nehoda se stala asi kilometr od místa výše popsaných nehod blíže k Hradci Králové. Nárazem vozidla došlo k poškození svodidel. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Hradec Králové – Kukleny – 6:50

K nehodě osobního automobilu vyjeli hradečtí hasiči z centrální stanice Přívoz. Vozidlo se dostalo mimo komunikaci a přerazilo strom vedle silnice. Nehoda byla bez zranění.

Opatovice nad Labem – 7:53

Profesionální hasiči ze stanice Pražská vyjeli společně s pardubickými hasiči k dopravní nehodě dvou osobních vozidel s dodávkou na komunikaci I/37. Nehoda se obešla bez zranění, u vozidel byly odpojeny akumulátory. Místo události si převzalo HZS Pardubického kraje.

Územní odbor Jičín

Dolní Lochov – 4:31

Mezi obcemi Ohařice a Dolní Lochov dostal řidič s vozidlem smyk a převrátil se na střechu. Nehoda se obešla bez zranění. Jičínští profesionální hasiči provedli protipožární opatření, odpojili akumulátory a postavili auto zpět na kola. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Libošovice – 7:37

Osobní automobil skončil na střeše v části obce Vesec u Sobotky. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky. Nehoda se obešla bez zranění.

Územní odbor Rychnov nad KněžnouDN_Janov 2.JPGVyproštění vozidla z řeky na Rychnovsku.

Kostelec nad Orlicí – 7:48

V části Koryta došlo k dopravní nehodě dodávky. Vozidlo se převrátilo na bok a komunikace tak byla neprůjezdná. Při nehodě nedošlo ke zranění ani k úniku provozních kapalin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí.

Přepychy – 8:32

K nebezpečně nakloněnému kamionu, který hrozil pádem, vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky i Rychnova nad Kněžnou. Kamion byl plně naložený a došlo k úniku hydraulického oleje. Ten hasiči zasypali sorpčním materiálem. Hasiči se pokusili vyprostiti kamion pomocí jeřábu, ale musela být povolána odborná firma.

Janov – 9:25

Profesionální hasiči z Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Olešnice v Orlických horách vyjeli k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Vozidlo skončilo v řece. K úniku pohonných hmot nedošlo, ale hasiči preventivně rozmístili na řeku absorpčního hada. Vozidlo muselo být vyproštěno pomocí jeřábu.

Územní odbor Trutnov

Třebihošť – 4:15

K dopravní nehodě dodávky, která narazila do spadlého stromu u Horního Dehtova, vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Během nárazu nedošlo ke zranění
ani úniku provozních kapalin.

Trutnov – 7:08

V části Starý Rokytník zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla profesionální hasiči z Trutnova. Automobil skončil v příkopě na boku. Hasiči otočili vozidlo zpět na kola.
Ke zranění ani úniku pohonných hmot nedošlo.

Rudník – 9:14

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu do části obce Javorník. O dvě zraněné osoby a jednoho dětského účastníka nehody se postarali záchranáři. Silnice byla po dobu zásahu uzavřena, posléze byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh.

Text: por. Mgr. Martina Götzová
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN_Janov 1

DN_Janov 1 

Detailní náhled

DN_Janov 2

DN_Janov 2 

Detailní náhled

DN_Janov 3

DN_Janov 3 

Detailní náhled

DN_Přepychy 1

DN_Přepychy 1 

Detailní náhled

DN_Přepychy 2

DN_Přepychy 2 

Detailní náhled

Hradubická 1

Hradubická 1 

Detailní náhled

Hradubická 2

Hradubická 2 

Detailní náhled

Hradubická 3

Hradubická 3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem