HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Automobil zn. Renault kompletně zničily plameny.

(24. 8. 2019) Ve 14:11 hodin přijali hasiči informaci o požáru osobního automobilu na parkovišti ve Valašských Kloboukách-Královci. K události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk a Brumova. 

Už v době příjezdu první cisterny se vůz značky Renault nacházel kompletně v plamenech. Hasiči okamžitě natáhli jeden vysokotlaký proud a v dýchací technice požár lokalizovali. Po dochlazení konstrukcí a kontrole vraku vozu byla ve 14:38 hodin velitelem zásahu ohlášena celková likvidace požáru.

K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů ze Zlína. Podle zjištěných informací řidič po jízdě zastavil automobil na parkovišti, a po zpozorování kouře jej ihned odtlačil do volného prostoru, aby nebyly ohroženy další vozy. Pomocí práškových hasicích přístrojů se snažil požár uhasit, bohužel neúspěšně. Jako příčina vzniku byla vyšetřovatelem stanovena technická závada v motorovém prostoru. Předběžně vyčíslená škoda dosáhla 50 000 korun.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem