HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Auta mimo vozovku a popadané stromy, taková byla situace v sobotu na Kladensku

K desítkám událostí, které souvisely s první sněhovou pokrývkou vyjížděli profesionální hasiči na kladenském okrese v sobotu 27. října 2012 téměř celý den.  

K deváté hodině večerní zaznamenalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje celkem 156 událostí, z toho jen 28 událostí bylo na Kladensku. Je zřejmé, že počet událostí bude během dalších hodin nadále stoupat.

Kladenští hasiči vyjížděli nejčastěji k dopravním nehodám motorových prostředků. Zimní počasí doslova řidiče zaskočilo. Nejčastější příčinou dopravních nehod byly letní pneumatiky a nepřizpůsobení jízdy na zasněžené vozovce. Hasiči tak pomáhali lidem pomocí navijáku vytahovat havarovaná osobní vozidla, která bránila silničnímu provozu. Většina nehod se obešla bez zranění.

Hasiči během celé soboty jezdili odstraňovat i padlé stromy ze silničních komunikací. Těchto zásahů bylo několik desítek, dá se říct, že hasiči jezdili od jedné události ke druhé. Vzhledem k vysokému zatížení sněhem bylo spousta stromů nakloněných do vozovky, proto bylo nutné i tyto stromy odstranit. Je pravděpodobné, že počet událostí bude ze soboty na neděli stoupat. V tuto chvíli začínají vozovky silně namrzat.

FOTO: nstržm. Lukáš Vejvar, KŘ Kladno

nstržm. Lukáš Vejvar
KŘ Kladno

vytisknout  e-mailem