Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Audioknihu Hasičských pohádek už poslouchají první děti

12. 12. 2016 (Nicole Zaoralová) – Audiokniha Hasičských pohádek byla v pátek 9. prosince 2016 slavnostně pokřtěna v pražském divadle Metro. Kromě herce Pavla Trávníčka, který pohádky namluvil, se této události zúčastnili i nejvyšší představitelé Hasičského záchranného sboru České republiky.  

Knížka Hasičských pohádek vznikala déle než jeden rok a její křest proběhl v září tohoto roku během akce Zbirožské hasičské tatrování. Hlavní myšlenkou při přípravě knihy bylo, aby pohádky pro děti napsali sami hasiči. Veselými obrázky ji doplnil ilustrátor a velký příznivce hasičů Ladislav Cabicar.

O čerstvě vydanou knihu byl hned od jejího křtu velký zájem. I proto se vedení Hasičského záchranného sboru České republiky rozhodlo realizovat také její čtenou podobu – audioknihu.

Díky nové audioknize Hasičských pohádek mohou děti poslouchat své oblíbené příběhy i v autě, večer před spaním nebo ve chvílích, kdy jim rodiče zrovna nemohou číst. V poutavém vyprávění hlasem Pavla Trávníčka tak ožívají draci, čerti, skřítci, statečný kohout i kapr záchranář.

Kniha Hasičských pohádek i audiokniha Hasičských pohádek jsou dárkovými předměty Hasičského záchranného sboru České republiky, které mají zvýšit zájem o jeho aktivity a jím spravované problematiky, např. oblast požární prevence, oblast krizového řízení nebo oblast ochrany obyvatelstva.

Prozatím se neuvažuje o volném prodeji těchto předmětů. Hasičské pohádky lze získat jako odměnu za účast v nejrůznějších projektech, soutěžích a na akcích pořádaných Hasičským záchranným sborem po celé České republice.

Fotografie ze křtu viz níže: autor MV-GŘ HZS ČR
HZS_pohadky_CD-rgb-350-350.jpg

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR

Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

 

 

Odkazy do noveho okna

IMG_0033

IMG_0033 

Detailní náhled

IMG_0036

IMG_0036 

Detailní náhled

IMG_0043

IMG_0043 

Detailní náhled

IMG_0045

IMG_0045 

Detailní náhled

IMG_0046

IMG_0046 

Detailní náhled

IMG_0047

IMG_0047 

Detailní náhled

IMG_0048

IMG_0048 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem