HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Asistence při vyproštění přívěsu nákladního vozidla z rodinného domku v Hnojicích na Olomoucku.

Postupnou pomoc tří jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si vyžádala událost po kolizi nákladního vozidla, kterému se po prozatím nezjištěné závadě utrhl přívěs pro převoz dřeva a skončil v rodinném domku. Následkem toho došlo k poškození části obvodové stěny rodinného domku a poškození vybavení obytné místnosti. 

Informaci o události převzalo operační středisko hasičů od kolegů z Policie ČR, následně byl k místu přivolán statik a ten stanovil bezpečnostní opatřeni a nutnosti postupu zapažení před samotným vyproštěním přívěsu nákladního vozidla. Hasiči provedli postupné odstranění sesunutého zdiva do pokoje a poté část zdiva včetně okna odstranili. V následujícím čase provedli zapažení pomocí trámů a další bezpečnostní opatření pro vyproštění části přívěsu zaseknutého v obvodové zdi.

Vyproštění přívěsu již poté provedla specializovaná soukromá vyprošťovací a odtahová společnost z Olomouce. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Ostatní okolnosti dopravní nehody šetří Policie ČR, hasiči nezjišťují výši škod u této události.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 

 

Odkazy do noveho okna

1 IMG_5515

1 IMG_5515 

Detailní náhled

2 IMG_5524

2 IMG_5524 

Detailní náhled

3 IMG_5495

3 IMG_5495 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem