HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

AKTUALIZACE: Únik nebezpečných látek řeší hasiči v Hamru na Jezeře


  

Dnes krátce po desáté hodině vyjížděli hasiči do Hamru na Jezeře, kde ve firmě, zabývající se likvidací nebezpečného odpadu, došlo při pracovní činnosti k úniku nebezpečných látek do ovzduší. Po příjezdu jednotek na místo provedli hasiči záchranu dvou osob z místa úniku NL a dále pomocí GDA měření přítomnosti a identifikaci nebezpečných chemických látek. V péči zdravotnické záchranné služby skončilo 8 osob, všechny byly umístěny do zdravotnických zařízení.  Na pozorování do zdravotnického zařízení bylo posláno také deset zaměstnanců zdravotnické záchranné služby, kteří byli při zásahu intoxikováni. Na místě zásahu zasahuje také chemická laboratoř  Kamenice. V okolí firmy se obyvatelům doporučuje nevětrat z důvodu nepříjemného zápachu. žádnému ze zasahujících hasičů se během zásahu nic nestalo. Případem se bude dále zabývat policie.

AKTUALIZACE:

9:00 hodin: Jednou z naměřených chemických látek v místě události byla kyselina sírová, jedná se však o kombinaci několika chemických látek. V tuto chvíli pokračuje měření a odebírání vzorků Chemickou laboratoří Kamenice. Výsledky měření budou poté předány k prošetření policii, která se bude případem dále zabývat.

17:00 hodin: Veškerá činnost složek IZS byla na místě události ke 13. hodině ukončena. Místo události bylo předáno firmě. Pořízené vzorky budou po vyhodnocení předány policii, která se bude případem nadále zabývat.

autor: por. Bc. Lucie Hložková

foto: por. Bc. Lucie Hložková

únik nebezpečných látek v Hamru na Jezeřeúnik nebezpečných látek v Hamru na Jezeře

únik nebezpečných látek v Hamru na Jezeřeúnik nebezpečných látek v Hamru na Jezeře

IMG_8138.JPG

vytisknout  e-mailem