HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aktualizace nařízení, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požárů

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje upozorňuje na nově vydané Nařízení Moravskoslezského kraje č. 1/2017 ze dne 11.04.2017, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požárů, které nahradilo od 17.05.2017 původní nařízení kraje č. 3/2002, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru, ve znění pozdějšího nařízení kraje č. 7/2002.

Dobou zvýšeného nebezpečí vzniku požárů se dle tohoto nařízení rozumí tzv. období sucha, což je doba, kdy se klimatické podmínky vyznačují vysokou teplotou ovzduší, dlouhodobým nedostatkem srážek a s tím související nízkou vlhkostí v půdě a vegetaci, zpravidla doba, po kterou je v platnosti výstraha ČHMÚ na „nebezpečí požáru“ nebo „vysoké nebezpečí požáru“, zveřejněná v rámci systému integrované výstražné služby. Dále se dobou zvýšeného nebezpečí vzniku požárů také rozumí doba sklizně, posklizňových úprav a skladování pícnin a obilovin.

Nařízení kraje dále definuje místa se zvýšeným nebezpečím vzniku požárů, způsob vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požárů a zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požárů.

Platné znění najdete zde.

vytisknout  e-mailem