HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aktualizace: Liberecký kraj sužuje silný vítr

Silný vítr, který se na území našeho kraje přihnal dnes po 19. hodině večer zaměstnává profesionální i dobrovolné hasiče v celém kraji. Na krajském operačním a informačním středisku HZS LK, které bylo již odpoledne výrazně personálně posilněno, evidují k 23:00 hod. již 70 výjezdů. 

Silný vítr, který se na území našeho kraje přihnal dnes po 19. hodině večer zaměstnává profesionální i dobrovolné hasiče v celém kraji. Na krajském operačním a informačním středisku HZS LK, které bylo již odpoledne výrazně personálně posilněno, evidují k 23:00 hod. již 70 výjezdů. Jen v době mezi 22:30 - 23:00 přijali operátoři tísňové linky 112 neuvěřitelných 50 hlášení o mimořádných událostech. Jednotky hasičů odstraňují převážně popadané stromy přes komunikace, zajišťují a odstraňují uvolněné střechy, předměty a nepřetržitě monitorují situace ve svých hasebních obvodech. Na silnici I/35 ve směru na Prahu (na úrovni obce Ohrazenice) došlo k dopravní nehodě kamionu s návěsem, který byl zřejmě vlivem silného větru převrácen na bok. Komunikace je v současné době uzavřená kvůli vyšetřování nehody. Poté budou hasiči vozidlo pomocí jeřábu vyprošťovat.

Počty událostí podle územních odborů (okresů) k 23. hodině:

  • Česká Lípa - 40 událostí.

  • Liberec - 21 událostí.

  • Semily - 3 události.

  • Jablonec nad Nisou - 8 událostí.

Aktualizace: Ve 23:15 hodin hasiči postavili havarovaný kamión s návěsem zpět na kola a po úklidu byla silnice I/35 zprůjezdněna. Ve 23:55 hodin již vzrostl počet na 153 událostí.

vytisknout  e-mailem