HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Akce pro veřejnost jsou u HZS MSK v plném proudu

Publikováno: 1. 6. 2018 

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje participuje během kalendářního roku na řadě akcí pro veřejnost spojených s bezpečnostní problematikou a nejinak tomu bylo včera, tj. 30.5.2018.

Na prostranství u multifunkční haly Gong v prostorách Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě se uskutečnil
II. ročník Festivalu bezpečnosti.

Dopolední program byl zaměřen na školy, v odpoledním čase organizátoři dali možnost spojit příjemné s užitečným řadám široké veřejnosti. 

Od ranních hodin byl pro návštěvníky připraven atraktivní program, probíhaly jak statické ukázky techniky a výstroje záchranářů, ale i dynamické ukázky zásahů záchranných složek.

HZS MSK, skupina lezců se představil s ukázkou záchrany člověka, který se zranil ve výšce několika desítek metrů na ochozu vodojemu. Veřejnosti také předvedli zásahový vůz nebo speciální vozidlo určené pro zásahy ve výšce a nad volnou hloubkou.

Ve stanu preventivně výchovné činnosti HZS MSK děti a studenti odpovídali příslušníkům úseku prevence na otázky spojené s tématy tísňových linek, problematiky ochrany obyvatelstva, zejména varování a ochrany před úniky nebezpečných látek. V širších souvislostech byla zejména se studenty středních škol a v odpoledních hodinách také s veřejností diskutována tématika požární prevence a použití přenosných hasicích přístrojů v případě vzniku požáru.

Počet návštěvníků byl velký, akci v dopoledních hodinách navštívila více než tisícovka žáků a studentů okolních škol. Odpolední hodiny probíhaly již v klidnější atmosféře a dovolily našim příslušníkům věnovat diskuzi s veřejností přiměřený prostor a odpovídat na jejich otázky podrobněji.

Dalším setkáním s veřejností bude připojení se k oblíbené akci Ostravská muzejní noc 2018. V sobotu 9. června 2018 bude otevřeno naše hasičské muzeum na Zákrejsově ulici, kde je pro veřejnost připraven zajímavý program. Na děti čeká již jako tradičně drak Hasík a za správně vyřešené úkoly má připraven drobnou odměnu. Srdečně zveme k návštěvě všechny hasičské příznivce. 

Odkazy do noveho okna

DSCN4405

DSCN4405 

Detailní náhled

DSCN4407

DSCN4407 

Detailní náhled

DSCN4408

DSCN4408 

Detailní náhled

DSCN4411

DSCN4411 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem