HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

2x nehoda u 47. kilometru dálnice D5

DN D5 1.JPGV neděli 17. září 2017 pár minut před 17. hodinou vyhlásilo operační střediska v Plzeňském kraji poplach hasičům na stanici v Rokycanech a ve Středočeském na stanici v Hořovicích. Hasiči z obou stanic vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u 47. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov.

Vozidlo se převrátilo do příkopu na střechu. Zraněnému řidiči a pětiletému chlapci pomohli z kabiny ven svědci nehody ještě před příjezdem jednotek PO. Hasiči poskytli zraněným první pomoc a pečovali o ně do příjezdu ZZS. Zdravotníci si pacienty převzali do péče, poskytli jim odbornou pomoc a odvezli do nemocnice.

 Hasiči pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu a očistili silnici od střepů.

DN D5 2.JPGPři zpáteční cestě na základnu v Rokycanech přijeli hasiči k dalšímu havarovanému osobnímu autu. Stala se nedaleko původní DN v protisměru. Řidič narazil vozidlem do středových svodidel. Vozidlo zablokovalo celý rychlý pruh.

Hasiči zajistili místo události pomocí vozidla a kuželů a svedli dopravu do jednoho pruhu. Lehce zraněnému řidiči poskytli předlékařské ošetření a vyžádali si na místo ZZS.

Ve spolupráci s SSÚD zasypali uniklé provozní kapaliny a odtahové službě pomohli havarované vozidlo naložit.

vytisknout  e-mailem