HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podpůrné informační materiály hasičských psychologů

Zajímavý informační materiál vznikl díky hasičským psychologům, a to pro příbuzné a blízké nemocných nebo izolovaných lidí kvůli šíření COVID-19. Někteří možná neměli možnost kvůli šíření COVID-19 být se svými blízkými v takové míře, jak by chtěli. Byli buď hospitalizováni v nemocnici, nebo byli v domově pro seniory s žádným nebo velmi omezeným prostorem pro návštěvy. 

Tým hasičských psychologů proto připravil stručný informační materiál s praktickými tipy, jak být v této nelehké situaci se svými blízkými alespoň v částečném kontaktu.

Hasičští psychologové kromě tohoto materiálu připravili ještě další. První je zaměřen na podporu těch nemocných, jejichž zdravotní stav je velmi vážný. Druhý představuje několik možností, jak se v této nelehké době rozloučit se svými zesnulými. V obou materiálech lze nalézt i způsoby, jak je možné v těchto těžkých životních situacích dát prostor sobě a svým potřebám.

Tyto tři informační materiály pro příbuzné a blízké nemocných / izolovaných, umírajících a zemřelých na COVID-19 tvoří dohromady jeden celek, aby co nejvíce reagovaly na potřeby vzniklé tímto závažným onemocněním.

S jejich obsahem je možné se seznámit i ve třech krátkých videospotech na youtube:

možnost podpory při izolaci,

možnost podpory při umírání,

když náš blízký zemřel.

Uznáte-li za vhodné, šiřte je, prosím, vhodným způsobem s námi, ať se dostanou do správných rukou.

„Psychologové připravili ještě stránku „tvhasici.cz“, tady jsou jednotlivá témata zpracována ve formě tematických ostrovů. „Je zde mimo jiné i seriál odpovědí od plic, který celkem slaví úspěch na sociálních sítích. Stránky slouží jako virtuální asistenční centrum pomoci. Od praktických cvičení, přes zpracovávání smrti až po dětskou pohádku. To je tedy příspěvek do celé mozaiky psychické pomoci lidem, která je krásně zpracována a propojena na webových stránkáchhttps://opatruj.se,“ vysvětluje kpt. Mgr. Daniel Krejčí, psycholog HZS Pardubického kraje. 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem