HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Miliony kusů zdravotnického materiálu celkem již ze 4 letadel rozvážejí příslušníci HZS ČR dnem i nocí.

Od soboty 20. března 2020, kdy na letišti Václava Havla přistálo první letadlo se zdravotnickým materiálem na boj s koronavirem, pracuje více než 100 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR na jeho vykládce, odvezení, roztřídění, nakládce a hlavně rozvozu všem, kteří ho potřebují.

Celkem už takto rozvezli hasiči materiál ze čtyř letadel. Tři letadla přistála v Praze a zde hasiči zajišťovali společně s kolegy HZS Letiště Praha, zaměstnanci letiště a příslušníky PČR  vykládku letadla, jedno pak v Pardubicích, kde vykládku zajistila Armáda ČR a hasiči se pak zásob ujali až ve skladu v Opočínku.

Primárně je nasazeno 70 příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR, tedy útvaru, který je předurčen k řešení rozsáhlých a dlouhodobých mimořádných událostí, které jsou nad rámec běžného výjezdu, není tak tedy ohrožena akceschopnost jednotlivých HZS krajů. S přepravou jim pomáhají 4 příslušníci Školního a výcvikového zařízení HZS ČR a s manipulací ve skladu také příslušníci Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu, Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč a HZS Pardubického kraje (celkem přes 20 osob).

Matriál je přepravován 35 velkými nákladními automobily, opět převážně ze Záchranného útvaru HZS ČR, ale po jedné posádce (1 automobilu) pomáhají také hasiči z HZS Středočeského kraje a HZS Pardubického kraje. Dva automobily poskytlo také Skladovací a opravárenské zařízení HZS ČR.

Hasiči jsou nasazováni dle potřeby, tedy vždy, když je naloženo, rozvážejí, a to bez ohledu, zda je den či noc. Prioritou je dostat materiál co nejdříve ke všem, kteří ho potřebují.

Zázemí a ubytování našli hasiči v prostorách vzdělávacího zařízení Policie ČR u Pardubic, což je velká pomoc a kolegům od policie velmi děkujeme. Dnes proběhlo na místě první střídání cca poloviny příslušníků, další je naplánováno na čtvrtek. Práce rozhodně nekončí, další letadla očekáváme v nejbližší době.

pplk. Mgr. Nicole Studená, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

distribuce

distribuce 

Detailní náhled

distribuce1

distribuce1 

Detailní náhled

distribuce2

distribuce2 

Detailní náhled

distribuce3

distribuce3 

Detailní náhled

distribuce4

distribuce4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem