HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči „trénovali“ pro případ velkého lesního požáru

Profesionální i dobrovolní hasiči trénovali v těchto dnech v Cholticích plnění závěsného vaku vrtulníku na hašení požáru. Taková cvičení slouží k přípravě hasičů před letní sezonou, kdy je zvýšené nebezpečí vzniku požárů lesních a polních porostů. Letecká technika - vrtulník s bambivakem se používá zejména v členitém zalesněném terénu, špatně přístupných místech, kam se hasiči se svou technikou velmi špatně dostávají. Proto je třeba, aby byli hasiči vycvičeni na takové situace.

Členové jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Přeloučska nejprve prošli krátkou instruktáží k bezpečnému plnění a chování při práci. Jednotlivé jednotky pak utvořily tříčlenná družstva, která postupně cvičila naplnění vaku, který měl vrtulník v podvěsu. „Po naplnění vrtulník odletěl a vyprázdnil vak a vrátil se. Pokračovalo další družstvo. Jeden člen letecké služby navigoval vrtulník a druhý instruoval a dohlížel na činnost při plnění bambivaku. Každé družstvo si celý postup vyzkoušelo několikrát,“ uvedl npor. Ing. Michal Vašica, velitel požární stanice Přelouč.

K cvičení byl využit vrtulník Letecké služby z Brna s pětičlennou osádkou, kterou tvořili příslušníci Letecké služby Policie ČR.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

bambivak

bambivak 

Detailní náhled

bambivak1

bambivak1 

Detailní náhled

bambivak2

bambivak2 

Detailní náhled

bambivak3

bambivak3 

Detailní náhled

bambivak4

bambivak4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem