HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Opavští hasiči zachraňovali ruku chlapce z ocelového lanka

Opavští profesionální hasiči se opět vyznamenali, když se jim povedlo bez újmy na zdraví zachránit prostředníček desetiletého chlapce, který zůstal uvězněn na netradičním místě v mechanismu sklápění sedadla osobního auta. Kolem prstu levé ruky se mu přitom pevně omotalo ocelové lanko.  

 
Na stanici Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Opavě přijel ve středu 31.8.2011 dopoledne muž v osobním vozidle Peugeot. K překvapení hasičů žádal o pomoc pro svého desetiletého syna, jehož prostředníček levé ruky skončil zaseknut v mechanismu sklápění jednoho ze zadních sedadel. Chlapec sám jej nebyl schopen vytáhnout.
 
Hasiči byli jak tomu bývá rychlí, šikovní a zároveň šetrní. Nejprve rozřezali pomocí kotoučové brusky ovládací plastovou páčku, aby se mohli dostat k ocelové pasti. Samotné ocelové lanko uvnitř mechanismu rozřízli speciální minipilkou, aniž by chlapce poranili. Vysvobozeného klučinu na závěr prohlédnul lékař rychlé záchranné služby, která má stanoviště vedle hasičů. Synek tak stihnul začátek školního roku…

 

vytisknout  e-mailem