HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

19. ročník závodu posádek HZS ČR na raftových člunech v pražské Troji vyhráli hasiči z Pardubic

V sobotu 24. června 2017 byl v 09:00 hodin zahájen již devatenáctý ročník tradičního závodu posádek HZS ČR na raftových člunech, který pořádá HZS hl. m. Prahy společně s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK Praha na cvičném kanálu v Troji. 

3 wDSC_2179.jpg

Závod slavnostně zahájil ředitel pražských hasičů brig. gen. Ing. Roman Hlinovský spolu s čestným předsedou organizačního výboru, náměstkem pro IZS, plk. Ing. Oldřichem Klegrem. Akce proběhla pod dohledem velícího důstojníka směny C npor. Miloše Němce a vedoucího závodu nprap. Josefa Hájka. Hlavním rozhodčím byl ​Ing. Lukáš Přinda z FTVS UK Praha.

1 wDSC_1724.jpg

Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Jako první se na start postavily čtyřčlenné raftové posádky R4, po nich absolvovaly první slalomovou část šestičlenné posádky R6. Po slalomu následoval sjezd v obou kategoriích. Slalom se jel dvoukolově a započítával se lepší výsledek, sjezd byl jednokolový. Celkové pořadí pak bylo dáno součtem lepšího výsledku ze slalomu a času ze sjezdu.

Umělá slalomová dráha v pražské Troji má obtížnost WW 3-4, což jsou velmi těžké peřeje s vysokými nepravidelnými vlnami. Jsou zde obtížná rozhraní a malé válce, kde nelze vždy snadno určit optimální trasu. Délka úseku byla 350 metrů, šířka kanálu je 12 metrů. V době závodu byl průtok 15 m3/s. 

4 wDSC_2342.jpg


Na trati závodu pro slalom bylo vytyčeno šest branek, z toho dvě protivodné a čtyři povodné. V případě doteku na bráně byla posádka penalizována 5 trestnými sekundami a v případě neprojetí 50 sekundami, které se připočítávaly k celkovému času posádky.
 

V kategorii R4 obsadilo první místo družstvo hasičů z Pardubic 1, stříbrnou pozici vybojovali domácí borci z týmu Praha A, na třetím místě se umístili hasiči z Karviné. 

Kategorii R6 vyhráli hasiči z Pardubic 2, na druhém místě skončilo družstvo ze Svitav a třetí příčku obsadilo družstvo AKULA, ve kterém závodili příslušníci pražských hasičů z denní i směnné služby. 

Kompletní fotogalerii najdete na https://goo.gl/photos/yJmwyuC4fPk6qv8j9

Partneři akce: 

HIKO sportovní potřeby
MČ Praha-Troja
Nakladatelství Metafora
Kovářství Hefaistos 
Klášterní pivovar Strahov
Mediálním partnerem byl web POŽÁRY.cz

Kompletní výsledky ke stažení:    R4   R6


 

vytisknout  e-mailem