HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

13. ročník výtvarné a literární soutěže

Územní odbor HZS Příbram spolu s obecně prospěšnou společností Elrond vyhlásil v lednu 2016 pro žáky MŠ a ZŠ už 13. ročník výtvarné a literární soutěže na téma Nebezpečné hry dětí. 

Výtvarná část soutěže byla rozdělena do kategorií podle věku dětí, literární měla jednu společnou kategorii. Do soutěže se zapojilo 26 základních a mateřských škol z okresů Benešov, Beroun a Příbram. Komise složená ze zástupců vyhlašovatelů soutěže a pracovnic Knihovny Jana Drdy vybrala z došlých 318 prací pro ocenění výtvory 15 dětí. 

V pátek 24. června proběhlo na ÚO HZS Příbram slavnostní vyhlášení soutěže. Vítězové přijeli se svými učiteli, rodiči, sourozenci a kamarády. Věcné odměny a diplomy jim předali ředitel územního odboru Příbram plk. Ing. Tomáš Horvát, Ph.D., ředitelka obecně prospěšné společnosti ELROND Mgr. Eva Burdová, MBA, a zastupující ředitelka Knihovny Jana Drdy paní Zdena Šmídová.

Slavnostní náladu podpořilo vystoupení pěveckého sboru Jásan ZŠ Školní z Příbrami VIII pod vedením Mgr. Vladimíra Heráka. Za vedení HZS Středočeského kraje přijel děti pozdravit náměstek ředitele pro prevenci a civilní nouzovou připravenost plk. Ing. Jan Ryšavý. Na závěr slavnostního dopoledne si děti prohlédly areál stanice Příbram. 

Poděkování patří vedení Knihovny Jana Drdy v Příbrami, které umožnilo, aby vítězné práce viděla také veřejnost. Od poloviny července do poloviny září budou vystaveny v knihovně na náměstí T. G. Masaryka v Příbrami I.

kpt. Bc. Irena Dvořáková
pracoviště prevence, OOaKŘ
ÚO HZS Příbram

vytisknout  e-mailem