HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

11. 9. 2020 bude Den záchranářů na Krakonošově náměstí v Trutnově

Při příležitosti 65. výročí vzniku sboru profesionálních hasičů v Trutnově se na Krakonošově náměstí představí složky Integrovaného záchranného systému a další organizace. 

V pátek 11. září se budou od 10:00 do 17:00 společně prezentovat složky IZS na akci Den záchranářů pod záštitou města Trutnova. „Během celého dne se může široká veřejnost přijít podívat na ukázky zásahových činností, které běžně v rámci svého povolání vykonávají trutnovští hasiči, policisté, záchranáři a další lidé, kteří si jako svou práci vybrali pomáhat druhým. Zájemci si také mohou prohlédnout zásahovou techniku a vybavení,“ vysvětluje Martin Lelka, ředitel územního odboru HZS KHK.

Dne záchranářů se zúčastní Hasičský záchranný sbor KHK, Zdravotnická záchranná služba KHK, Sbor dobrovolných hasičů Trutnov Horní Staré Město, Městská policie Trutnov, Horská služba ČR, Vyšší odborná škola zdravotnická a střední zdravotnická škola Trutnov, Báňská záchranná služba a BESIP.

Návštěvníci se dále mohou těšit na hry a soutěže pro děti, trenažér simulující náraz automobilu či brýle simulující opilost. V 10:00 a v 15:00 pak budou připraveny i dynamické ukázky, jako například záchrana osob z výšky, hašení vzníceného oleje na pánvi, zadržení pachatele a mnoho dalšího. „Pro běžný život je fungování složek IZS i dalších organizací nezbytné a řada lidí si to ani neuvědomuje. Denně s nasazením riskují své životy. Jejich práce a odhodlání si nesmírně vážím a je jedině dobře, když se s jejich činností seznámí také široká veřejnost,“ dodává Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Den záchranářů.jpgZdroj: město Trutnov

vytisknout  e-mailem